Sprekers

Menno Lanting LinkedIn

Menno Lanting

Menno Lanting ondersteunt organisaties om aangesloten te blijven op de snel veranderende wereld. Hij onderzoekt doorlopend hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En hij beantwoordt de vraag welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

 
Richard Meinders LinkedIn

Richard Meinders

Richard Meinders is bijna dertig jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Na zijn start in 1986 bij een verzekeraar, kwam hij al snel bij het intermediair terecht. Via functies als MKB- en hypotheekadviseur werd hij verantwoordelijk voor het opzetten van een volmachtbedrijf en serviceprovider. Hiermee was hij in 1997 één van de voorlopers in de markt. In 2002 heeft Richard de stap naar gezet naar het adviseren van financieel dienstverleners en was in één van de grondleggers van SVC. De praktische kennis en ervaring die hij als adviseur en directeur van een groot assurantiekantoor heeft opgedaan, nam Richard mee als basis voor zijn adviesrol. Via het volmachtkanaal is SVC uitgegroeid tot een specialist in de intermediaire dienstverlening, met 22 medewerkers is SVC voornamelijk actief op de gebieden: accountancy, bedrijfsoverdracht en compliance.

 
Karen Romme LinkedIn

Karen Romme

Karen Romme is spreker, columnist en ondernemer, onder meer bekend van de term calimeromarketing, een door haar bedachte filosofie over moderne marketing. Aan de hand van die filosofie en de tien spelregels waar die uit bestaat legt ze beeldend uit wat je als ondernemer moet proberen te bereiken en hoe je dat kunt doen. Ze biedt een stevige opfrissessie op marketinggebied.

 
Jeroen Oversteegen LinkedIn

Jeroen Oversteegen

Jeroen Oversteegen is directeur van de Nationale Hypotheekbond. Hij is een innovator van het eerste uur. Met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening weet hij zijn ideeën, zijn branchekennis met de nieuwste technieken te combineren tot zakelijke oplossingen waar nu heel veel adviseurs, banken en verzekeringsmaatschappijen dagelijks mee werken. Hij is door zijn duidelijke visie en mening veelgevraagd in menig forum, panel of radio discussie. Hij is elke dag met veel plezier bezig met het verbeteren van de dienstverlening van zijn bedrijf.

 
Cas Verhage LinkedIn

Cas Verhage

Cas Verhage (57) is commercieel directeur bij Nh1816 Verzekeringen. Hij begon zijn loopbaan in 1981 als accountmanager Bedrijven bij Centraal Beheer Schadeverzekeringen. Medio 1988 maakte hij de stap naar DAS Rechtsbijstand. Eerst als Hoofd Marketing, later gevolgd door Hoofd Commerciële Zaken. Sinds 1999 is Cas Verhage directeur bij Nh1816 Verzekeringen en met 35 jaar ervaring veel gevraagd spreker en deskundige in de particuliere schademarkt. Cas Verhage gelooft heilig in de intermediair adviesmarkt, loopt niet weg voor een pittige discussie en houdt o.a. als lid van de Commissie Distributie (CD) van het Verbond de markt goed in de gaten.

 
Renate Kerkhof

Renate Kerkhof

Renate Kerkhof is advocaat sinds 2002 en gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In 2012 is zij haar eigen kantoor gestart vanuit de visie dat werkgevers niet zitten te wachten op juridisch getouwtrek, maar op pragmatische oplossingen. In 2015 volgde zij de opleiding voor mediator. Renate beantwoordt dagelijks uiteenlopende vragen van werkgevers over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, herstructureringen of hoe moet worden omgegaan gaan met werknemers die niet meer passen bij de onderneming. Zij begeleidt de juridische trajecten die daaruit voortvloeien. In haar praktijk heeft zij de nodige ervaring opgedaan met vraagstukken die specifiek horen bij de financiële dienstverlening, zoals vragen over opleidingseisen en bonussen.

 
Urjan Claassen LinkedIn

Urjan Claassen

Urjan Claassen is directeur van C-Profile en heeft veel ervaring in het begeleiden van bedrijven naar nieuwe verdienmodellen. Zijn passie is om samen met anderen te ondernemen vanuit een praktische aanpak. Werkend vanuit een duidelijke visie en gebruikmakend van de meest moderne IT-technologieën weet hij bedrijven te transformeren naar duurzame en succesvolle organisaties. Dit alles gebundeld in zijn boek 'De toekomst van particulier advies', dat sinds 15 maart 2016 te koop is en de filosofie van zijn bedrijf C-Profile omschrijft. Een verhaal over hoe het adviesbedrijf de toekomst vol goed moed tegemoet kan zien.

 
Henk Smit LinkedIn

Henk Smit

Henk Smit is sinds 2007 directeur en mede eigenaar van Acura. Inmiddels zijn ruim honderd assurantiekantoren aangesloten bij deze service provider en gevolmachtigde. Hiervoor is Henk bijna 13 jaar werkzaam geweest bij de voorloper van a.s.r. verzekeringen, AMEV schadeverzekeringen NV. Bij deze verzekeraar heeft hij veel samengewerkt met assurantieadviseurs en heeft hij zijn geheel eigen visie ontwikkeld op het ondersteunen van deze partijen.

 
Richard van Dijck LinkedIn

Richard van Dijck

Richard van Dijck is commercieel directeur bij Westenburg Assurantiën en vertelt in het panel van am: welke lessen hij heeft geleerd tijdens dit event. Ook schetst hij zijn visie op de toekomst van assurantiekantoren.

 
Mark Sanders LinkedIn

Mark Sanders

Mark Sanders is eigenaar van De Financiele Wooncoach en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners (NVHP). Mark vertelt in de plenaire am:panel sessie over zijn leermomenten van de dag. Ook geeft hij zijn kijk op de toekomst van de adviseur.

 
Stefan Bell LinkedIn

Stefan Bell

Stefan Bell is sinds 2005 directeur van serviceprovider VCN. VCN is een sterk groeiend familiebedrijf waar ondernemerschap, continuïteit en innovatie voorop staan. VCN ziet het als haar taak om de positie van het intermediair te versterken. Hierbij gelooft Stefan heilig in de combinatie van persoonlijk advies en digitale ondersteuning. In het am:panel vertelt hij hoe het intermediair zichzelf kan versterken om klaar te zijn voor de toekomst!

 
Ruud Polet LinkedIn

Ruud Polet

Ruud Polet is sinds 1 februari 2016 directeur van de FFP, de beroepsorganisatie waar zo’n 4.000 financieel planners bij zijn aangesloten. Ruud Polet werkte eerder in diverse posities voor onder andere de Consumentenbond, de Postbank en ING Group, waarbij hij voor ING Direct enkele jaren in Frankrijk en de Verenigde Staten gevestigd was. Sinds 2011 is Polet actief als zelfstandig coach/moderator en als voorzitter van Institute for Management Studies (IMS Amsterdam) en voorzitter van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO.

 
Donatello Piras LinkedIn

Donatello Piras

Donatello Piras: een veelgevraagd en succesvol presentator, moderator en dagvoorzitter met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Donatello is overtuigexpert, studeerde Communicatie in Rotterdam en liep stage bij CDA spindoctor Jack de Vries in de Tweede Kamer. Daarna werkte hij bij KLM en INHOLLAND als communicatieadviseur en woordvoerder. In deze tijd deed hij ervaring op met crisis-, interne- en corporate communicatie. Momenteel is hij, naast zijn freelance werkzaamheden, verbonden aan het Nederlands Debat Instituut. Hier is hij hoofdtrainer en verantwoordelijk voor de trainingsstaf. Donatello is trainer en coach van topmanagers en politici, en geeft geregeld analyses van politieke speeches en debatten voor diverse media op radio en tv.

 
Theo van Vugt LinkedIn

Theo van Vugt

Theo van Vugt is hoofdredacteur van am: en amweb.nl. Hij heeft geschiedenis gestudeerd en werd journalist. Hij werkte bij Elsevier, Quote, Tijdschrift voor Marketing en Adformatie. Bij de laatste titels was hij ook langere tijd hoofdredacteur. Sinds enkele jaren is hij redactioneel eindverantwoordelijk voor het verzekeringsplatform am:. En sinds eind 2014 ook voor de financiële uitgaven van Vakmedianet. Hij is een ervaren bladenmaker met grote affiniteit en ervaring met online publiceren.

 
Justin Schlee LinkedIn

Justin Schlee

Justin Schlee is strategisch directeur bij ANVA. Justin stond ruim tien jaar geleden aan de wieg van Elements, het CRM-pakket dat nu als onderdeel van de geïntegreerde ANVA-software wordt aangeboden. ‘Ik zie uitdagingen in organisatie die alles sinds jaar en dag op dezelfde manier werken, waar regels en wetgeving de leidraad voor beslissingen vormen en waar een verandering al snel als een barrière wordt gezien.’

 
Enno Wiertsema LinkedIn

Enno Wiertsema

Enno Wiertsema is directeur bij Adfiz. Adfiz is de branchevereniging van onafhankelijke financiële adviseurs. Adfiz versterkt de kracht van onafhankelijk financieel adviseurs en creëert ruimte om te ondernemen, zodat ze kunnen doen wat nodig is: de klant voorzien van het beste onafhankelijke advies.

 
Rolf van der Beek LinkedIn

Rolf van der Beek

Rolf van der Beek (55), commercieel manager bij VCN, ondersteund dagelijks intermediairs in verbeteringen en veranderingsprocessen. Deze ondersteuning leidt tot een duidelijke rendementsverbetering van de onderneming. Rolf heeft ruim 35 jaar werkervaring bij verzekeraars, intermediairs en volmachtbedrijven. Samen met zijn relatieteam gaat hij de uitdaging aan om structuur, cultuur en klantgerichtheid te analyseren en daar aanbevelingen voor te doen. Rolf heeft de overtuiging dat pro-actieve klantgerichtheid de enige succesvolle weg voor het intermediair is.

 
Paul Schilders LinkedIn

Paul Schilders

Paul Schilders (37), projectmanager ASP bij VCN . In zijn rol als projectmanager begeleidt hij samen met de commercieel manager de operatie- en veranderingsprocessen bij het intermediair en zijn medewerkers. Dit is een intensieve begeleiding waarbij Paul de focus houdt op de aanbevelingen ten behoeve van structuur, cultuur en klantgerichtheid. Daarmee zorgt hij voor een goede integratie van nieuwe werkprocessen tijdens de implementatieperiode. Paul heeft 18 jaar werkervaring bij VCN. Hij heeft inmiddels meer dan 100 intermediairs begeleid naar een nieuwe structuur. Paul is de specialist van VEA, het platform waar het intermediair op werkt.

 
Jurjen Oosterbaan Martinius LinkedIn

Jurjen Oosterbaan Martinius

Al ruim 25 jaar is hij eigenaar van Bureau D & O vanuit de vestiging in Hoevelaken. Jurjen is een autoriteit op het gebied van Wft, ondernemerschap en strategische vraagstukken. Jurjen is een veelgevraagd spreker en fungeert vaak als sparringpartner. Hij is gespecialiseerd in de volgende onderwerpen: Wft, directe beloning, strategie-ontwikkeling, efficiënte bedrijfsvoering, columns en spreekbeurten.

 

Niets missen? Abonneer je op am:magazine!

Wil jij niets missen op het gebied van verzekeringsnieuws? Word dan abonnee van am:magazine. Het blad is je maandelijkse inspiratie met achtergronden, diepgang en opinie. am:magazine verschijnt 10 keer per jaar en bevat 4 specials. Ook krijg je toegang tot het online digitale magazine & hoge kortingen op events!

Abonneer je hier >>

 

am:signalen flash

am:signalen flash is de gratis dagelijkse nieuwsbrief van am:. Je ontvangt elke middag een nieuwsupdate met headlines, blogs etc. in je mailbox.

Inschrijven >>

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.