Sessies

Richard Meinders
PLENAIR
10:00 - 10:05

Welkom door Theo van Vugt, hoofdredacteur am:

LinkedIn

Theo van Vugt

Theo van Vugt is hoofdredacteur van am: en amweb.nl. Hij heeft geschiedenis gestudeerd en werd journalist. Hij werkte bij Elsevier, Quote, Tijdschrift voor Marketing en Adformatie. Bij de laatste titels was hij ook langere tijd hoofdredacteur. Sinds enkele jaren is hij redactioneel eindverantwoordelijk voor het verzekeringsplatform am:. En sinds eind 2014 ook voor de financiële uitgaven van Vakmedianet. Hij is een ervaren bladenmaker met grote affiniteit en ervaring met online publiceren.

PLENAIR
10:05 - 10:15

Inleiding door de dagvoorzitter

Ja, er is toekomst, mits je andere dingen doet!

LinkedIn

Donatello Piras

Donatello Piras: een veelgevraagd en succesvol presentator, moderator en dagvoorzitter met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. Donatello is overtuigexpert, studeerde Communicatie in Rotterdam en liep stage bij CDA spindoctor Jack de Vries in de Tweede Kamer. Daarna werkte hij bij KLM en INHOLLAND als communicatieadviseur en woordvoerder. In deze tijd deed hij ervaring op met crisis-, interne- en corporate communicatie. Momenteel is hij, naast zijn freelance werkzaamheden, verbonden aan het Nederlands Debat Instituut. Hier is hij hoofdtrainer en verantwoordelijk voor de trainingsstaf. Donatello is trainer en coach van topmanagers en politici, en geeft geregeld analyses van politieke speeches en debatten voor diverse media op radio en tv.

PLENAIR
10:15 - 10:45

Advies is de Toekomst. De rest moet je vergeten.

Richard Meinders schetst de omgeving van de adviseur en waar de focus moet liggen. Hij werkt bij SVC, een onderneming die van oudsher is geworteld in het volmachtkanaal. SVC is de afgelopen jaren fors gegroeid en inmiddels werkzaam in de gehele intermediaire financiële dienstverlening. Met ruim twintig professionals ondersteunt hij financieel dienstverleners bij het ondernemen. Dit doet hij met de kernactiviteiten: accountancy, bedrijfsoverdracht en compliance. Hij begeleidt financieel dienstverleners op het gebied van strategie, kwaliteit en compliance.

Richard Meinders LinkedIn

Richard Meinders

Richard Meinders is bijna dertig jaar werkzaam in de financiële dienstverlening. Na zijn start in 1986 bij een verzekeraar, kwam hij al snel bij het intermediair terecht. Via functies als MKB- en hypotheekadviseur werd hij verantwoordelijk voor het opzetten van een volmachtbedrijf en serviceprovider. Hiermee was hij in 1997 één van de voorlopers in de markt. In 2002 heeft Richard de stap naar gezet naar het adviseren van financieel dienstverleners en was in één van de grondleggers van SVC. De praktische kennis en ervaring die hij als adviseur en directeur van een groot assurantiekantoor heeft opgedaan, nam Richard mee als basis voor zijn adviesrol. Via het volmachtkanaal is SVC uitgegroeid tot een specialist in de intermediaire dienstverlening, met 22 medewerkers is SVC voornamelijk actief op de gebieden: accountancy, bedrijfsoverdracht en compliance.

PLENAIR
10:45 - 11:15

IT helpt, maar haal je er alles uit?

Jeroen Oversteegen legt helder uit wat IT kan doen voor de ondernemende adviseur. Hij bespreekt de volgende thema's:

  • IT is van belang om de processen relatief goedkoop op orde te houden.
  • Communicatie in combinatie met IT is essentieel.
  • Hoe zou dat kunnen werken en wat levert je dat op?
  • Gebruik van Small (big)Data binnen jouw onderneming.

LinkedIn

Jeroen Oversteegen

Jeroen Oversteegen is directeur van de Nationale Hypotheekbond. Hij is een innovator van het eerste uur. Met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening weet hij zijn ideeën, zijn branchekennis met de nieuwste technieken te combineren tot zakelijke oplossingen waar nu heel veel adviseurs, banken en verzekeringsmaatschappijen dagelijks mee werken. Hij is door zijn duidelijke visie en mening veelgevraagd in menig forum, panel of radio discussie. Hij is elke dag met veel plezier bezig met het verbeteren van de dienstverlening van zijn bedrijf.

PLENAIR
11:35 - 12:05

Marketing: wie ben je? Wat kun je? Wie ga je bedienen?

Karen Romme presenteert calimeromarketing, een door haar bedachte filosofie over moderne marketing. Aan de hand van die filosofie en de tien spelregels waar die uit bestaat legt ze beeldend uit wat je als ondernemer moet proberen te bereiken en hoe je dat kunt doen. Ze biedt een stevige opfrissessie op marketinggebied.

LinkedIn

Karen Romme

Karen Romme is spreker, columnist en ondernemer, onder meer bekend van de term calimeromarketing, een door haar bedachte filosofie over moderne marketing. Aan de hand van die filosofie en de tien spelregels waar die uit bestaat legt ze beeldend uit wat je als ondernemer moet proberen te bereiken en hoe je dat kunt doen. Ze biedt een stevige opfrissessie op marketinggebied.

PLENAIR
12:05 - 12:30

De ontwikkeling van de adviesrol van de financieel planner

FFP bestaat dit jaar 20 jaar: we zien grote verschillen en ontwikkelingen in de afgelopen twintig jaar. Als bepaalde trends zich doorzetten dan kunnen we een aardig beeld schetsen van hoe het de komende twintig jaar eruit zal zien. Ook wat betreft de ontwikkeling van het vak: welke vaardigheden komen erbij kijken, waarop wordt getoetst, en de ontwikkeling van de consument: wat verwacht deze, wat doet hij en waarop verschillen consumenten van elkaar? Vanuit zijn ervaring als onder andere beroepscoach zal Ruud Polet aan het verhaal ook een ‘praktische twist’ geven.

LinkedIn

Ruud Polet

Ruud Polet is sinds 1 februari 2016 directeur van de FFP, de beroepsorganisatie waar zo’n 4.000 financieel planners bij zijn aangesloten. Ruud Polet werkte eerder in diverse posities voor onder andere de Consumentenbond, de Postbank en ING Group, waarbij hij voor ING Direct enkele jaren in Frankrijk en de Verenigde Staten gevestigd was. Sinds 2011 is Polet actief als zelfstandig coach/moderator en als voorzitter van Institute for Management Studies (IMS Amsterdam) en voorzitter van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO.

PLENAIR
15:30 - 16:00

Panel: reality check

Henk Smit van Acura, Richard van Dijck van Westenburg Assurantiën, Mark Sanders van de Financiele Wooncoach en Stefan Bell van VCN vertellen kort wat hen opviel en wat de lessen zijn. Wat kunnen adviseurs met de opgedane kennis, welke mitsen en maren spelen in de praktijk en hoe kunnen we daar korte metten mee maken?

LinkedIn

Henk Smit

Henk Smit is sinds 2007 directeur en mede eigenaar van Acura. Inmiddels zijn ruim honderd assurantiekantoren aangesloten bij deze service provider en gevolmachtigde. Hiervoor is Henk bijna 13 jaar werkzaam geweest bij de voorloper van a.s.r. verzekeringen, AMEV schadeverzekeringen NV. Bij deze verzekeraar heeft hij veel samengewerkt met assurantieadviseurs en heeft hij zijn geheel eigen visie ontwikkeld op het ondersteunen van deze partijen.

LinkedIn

Mark Sanders

Mark Sanders is eigenaar van De Financiele Wooncoach en vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners (NVHP). Mark vertelt in de plenaire am:panel sessie over zijn leermomenten van de dag. Ook geeft hij zijn kijk op de toekomst van de adviseur.

LinkedIn

Richard van Dijck

Richard van Dijck is commercieel directeur bij Westenburg Assurantiën en vertelt in het panel van am: welke lessen hij heeft geleerd tijdens dit event. Ook schetst hij zijn visie op de toekomst van assurantiekantoren.

LinkedIn

Stefan Bell

Stefan Bell is sinds 2005 directeur van serviceprovider VCN. VCN is een sterk groeiend familiebedrijf waar ondernemerschap, continuïteit en innovatie voorop staan. VCN ziet het als haar taak om de positie van het intermediair te versterken. Hierbij gelooft Stefan heilig in de combinatie van persoonlijk advies en digitale ondersteuning. In het am:panel vertelt hij hoe het intermediair zichzelf kan versterken om klaar te zijn voor de toekomst!

PLENAIR
16:00 - 16:45

Hoe word ik een speedboot?

Een inspirerende en hoopgevende beschouwing van bestseller auteur Menno Lanting.
Lanting is expert op het gebied van Innovatie, technologie en leiderschap. Menno maakt bedrijven bewust van de mogelijkheden om het lerend vermogen van een bedrijf te vergroten. Dit stelt ze in staat de vele snelle veranderingen op zowel technologisch gebied als op gebied van leiderschap en ondernemerschap te kunnen blijven volgen.

LinkedIn

Menno Lanting

Menno Lanting ondersteunt organisaties om aangesloten te blijven op de snel veranderende wereld. Hij onderzoekt doorlopend hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En hij beantwoordt de vraag welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

Niets missen? Abonneer je op am:magazine!

Wil jij niets missen op het gebied van verzekeringsnieuws? Word dan abonnee van am:magazine. Het blad is je maandelijkse inspiratie met achtergronden, diepgang en opinie. am:magazine verschijnt 10 keer per jaar en bevat 4 specials. Ook krijg je toegang tot het online digitale magazine & hoge kortingen op events!

Abonneer je hier >>

 

am:signalen flash

am:signalen flash is de gratis dagelijkse nieuwsbrief van am:. Je ontvangt elke middag een nieuwsupdate met headlines, blogs etc. in je mailbox.

Inschrijven >>

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.